Zimný cyklomaratón prilákal 357 účastníkov

2012. January 22. - 09:52 | Régió

Na Železnej studienke v bratislavskom lesoparku bol v sobotu 4. ročník prvého zimného cyklomaratónu v roku 2012.

Na štart sa postavilo 357 bikerov zo Slovenska, ale aj Česka, Maďarska, Poľska, Rakúska, Francúzska a Talianska. Preteky odštartovali bratislavský župan Pavol Frešo a primátor Milan Ftáčnik, ktorí nad podujatím prebrali aj záštitu.

Náročná zľadovatená 29-kilometrová trať s prevýšením 650 metrov preverila sily všetkých pretekárov, takže do cieľa nakoniec prišlo iba 321 cyklistov. Absolútnym víťazom cyklomaratónu sa stal Dominik Turan z klubu Novatec Bratislava. Medzi ženami bola najrýchlejšia iba 19-ročná Michaela Maláriková z klubu CK Ski-bike Sportmed Bratislava. Najstarším cyklistom, ktorý sa súťaže zúčastnil, bol 71-ročný Eduard Kula. Podujatie pokračovalo v nedeľu bežeckými pretekmi, o ktoré bola táto súťaž rozšírená.

Tohtoročné organizovanie prvého zimného cyklomaratónu v roku 2012 v kombinácii s behom z kapacitných dôvod presunuli z Marianky na bratislavskú Železnú studienku. Podľa župana Bratislavského samosprávneho kraja Pavla Freša je zvyšujúci sa záujem účastníkov o tieto druhy športu v Bratislave a okolí potvrdením atraktívnosti regiónu z pohľadu turistiky. "Toto je oblasť, ktorá má v našom kraji obrovský potenciál a budeme v nej naďalej aktívni," povedal Frešo krátko po štarte maratónu. Zlepšovanie podmienok na cykloturistiku patrí medzi priority Bratislavského samosprávneho kraja.

SITA/para