ŠAĽA: V meste nainštalovali nové monitorovacie kamery

2012. January 23. - 17:23 | Régió

V uliciach mesta Šaľa pribudlo osem nových monitorovacích kamier. Podarilo sa ich kúpiť vďaka dotácii z Rady vlády pre prevenciu kriminality za 13 200 eur.

Kamery inštalovali na križovatke pri Kauflande na ulici SNP, novej okružnej križovatke na Dolnej ulici, Novomeského, ulici Pázmaňa pri odbočke ku Kauflandu, ulici Pázmaňa pri kaštieli, Námestí Svätej Trojice, Štúrovej pri nemocničnom parku a v mestskej časti Veča na Hollého ulici. Šesť kamier je statických a dve sú otočné.

Ako informovala Eliška Vargová z mestského referátu pre štrukturálne fondy, hlavným cieľom projektu bolo vytvoriť predpoklady pre bezpečnejší život obyvateľov mesta. Mestská polícia v Šali očakáva zvýšenie bezpečnosti občanov, ochrany majetku a tiež pokles uličnej protispoločenskej činnosti. „Už len zverejnenie informácie, že určité miesta sú pod stálym dohľadom kamery, často štatisticky zníži počet priestupkov a odradí potenciálnych páchateľov od protispoločenských činov,“ dodala Vargová. Inštalácia kamier umožní mestskej polícii včas reagovať na kritické situácie. Výhodou kamerového systému je aj vytváranie záznamov, čo má prispieť k zvyšovaniu miery objasnenosti prípadov, ktoré rieši mestská či štátna polícia.

SITA/para