Biela vrana Erika Lakatošová vyhrala súd

2013. February 19. - 15:38 | Régió

Lauerátka ocenenia Biela vrana Erika Lakatošová z obce Ruská, okres Michalovce, sa po rokoch dovolala spravodlivosti.

„Okresný súd na pondelkovom pojednávaní rozhodol, že starosta Ruskej László Lakatos porušil zákon, keď okamžitou výpoveďou skončil môj pracovný pomer,“ uviedla dnes pre agentúru SITA bývalá pracovníčka obecného úradu v obci Ruská Erika Lakatošová. Rozsudok je podľa jej slov právoplatný, keďže zúčastnené strany sa na pojednávaní vzdali možnosti podať odvolanie.

Vo februári 2010 starosta László Lakatos Eriku Lakatošovú z hodiny na hodinu vyhodil. Do 15 minút si mala zbaliť veci a opustiť pracovisko. Dôvodom malo byť hrubé porušenie pracovnej disciplíny a neplnenie si pracovných povinností. Pani Lakatošová výpoveď vnímala ako pomstu a obrátila sa na súd kvôli nezákonnej výpovedi. Vyše dvoch rokov bola nezamestnaná.

Erika Lakatošová bola zamestnankyňou Obecného úradu v obci Ruská a ako administratívna pracovníčka mala na starosti aj účtovníctvo obce. Verejne pranierovala, že starosta nehospodárne nakladá s obecnými peniazmi, ktoré používa v rozpore so zákonom. Erika Lakatošová získala ocenenie Biela vrana za dôslednú ochranu verejných zdrojov.

S prácou vtedajšieho starostu neboli spokojní ani viacerí poslanci, ani obyvatelia obce. V referende v novembri minulého roku ho odvolali z funkcie.

SITA

Tags: Biela vrana