Údajný objednávateľ vraždy popiera vinu

2013. August 15. - 13:08 | Régió

Najvyšší súd bude v utorok 20. augusta rozhodovať o sťažnosti prokurátora proti tomu, že sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici neakceptoval jeho návrh a nevzal do väzby 33-ročného Romana V. z Helcmanoviec v okrese Gelnica.

Údajný objednávateľ vraždy popiera vinu

Ten je obvinený z objednávky úkladnej vraždy Gelničana, o ktorú sa neúspešne pokúsil strelec na ceste z rekreačného strediska Jahodná do Košíc. Strelcom bol podľa polície Robert N. - údajný člen podsvetia a známa postava zo súdnej kauzy skupiny okolo Róberta O. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil Romana V. z objednania obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu pokusu a Roberta N. z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu pokusu na objednávku a zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Gelničana sa pokúsili zavraždiť 9. augusta pred pol piatou ráno na ceste z rekreačného strediska Jahodná do Košíc. Vraždu si údajne objednal Roman V., lebo Gelničan sa opakovane domáhal vyplatenia štyristotisíc eur, ktoré mal u Romana V. uložené. Roman V. si na vraždu podľa vyšetrovateľov najal Róberta N. Ten s vodičom Gabrielom H. v piatok 9. augusta po 4:00 na ukradnutom BMW dostihol obeť na ceste z Jahodnej do Košíc. Na Gelničana v jeho aute strieľal zo samopalu s tlmičom. Gelničan najprv zrýchlil, potom prudko zabrzdil a z vozidla Ford Galaxy vyskočil. Ford skončil v blízkom poraste. Páchatelia sa potom obrátili späť, ale havarovali. Strelec Róbert N. z havarovaného vozidla ušiel a je na úteku. Vodič ostal so zraneniami zakliesnený vo vozidle i so samopalom. Páchatelia jazdili na ukradnutom čiernom BMW s českými poznávacími značkami. Samopal vzor 61 mal zbrúsené výrobné číslo, preto nie je možná jeho identifikácia. Po Róbertovi N. je vyhlásené celoštátne pátranie. Podľa dostupných informácií tento pokus usmrtiť Gelničana bol údajne už tretím v poradí.
Proti údajnému objednávateľovi svedčí najmä vodič BMW, z ktorého sa strieľalo. Po prepustení zo zadržania Roman V. pre médiá povedal, že vodiča nepozná a všetko je vymyslené. Pri výsluchu nepoprel, že pozná poškodeného Gelničana i strelca Róberta N.

SITA

Tags: vrah, mafia