Ponúkol im pomoc a okradol ich

2013. August 16. - 17:38 | Régió

Ponúkol pomoc s autom a okradol ich. Zlodeja nezastavilo ani to, že muž sa pohybuje pomocou bariel, je tam žena s bábätkom, ktorá opúšťa nemocnicu a k tomu pokazené auto, nemal problém kradnúť.

Páchateľa pár dní po čine stretla okradnutá žena v Trnave, tu ho policajti zadržali. Štyridsaťjedenročný Peter z Hlohovca už čelí obvineniam z krádeže. Zdravotne postihnutý muž a jeho manželka prišli na pomoc príbuznej, ktorá s bábätkom odchádzala z trnavskej nemocnice a na aute sa jej vybila batéria. Manželský pár sa jej pokúsil auto spojazdniť, keď okolo prechádzal muž, predstavil sa ako automechanik a ochotne im ponúkol pomoc.

Ako agentúru SITA informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, sadol do Citroënu a ukradol mobilný telefón v hodnote 200 eur, manželia si to všimli až neskôr a obrátili sa na políciu. O niekoľko dní neskôr okradnutá žena zbadala zlodeja v trnavských uliciach a privolala policajtov. Hliadka muža zadržala, pri vyšetrovaní vyšlo najavo, že kradol aj v minulosti, za čo bol právoplatne odsúdený. Teraz mu hrozí trest na šesť mesiacov až tri roky.

SITA

Tags: zlodej, policia