Malý trest pre Slotu, trochu radosti pre krajinu

2009. November 13. - 07:48
Hodnoťme udalosť podľa jej skutočného významu! Nedotknuteľný vodca strany, jeden z garantov stability národno-socialistickej vlády stratil svoje panenstvo ohľadom disciplinárnych trestov.

Stalo sa totiž, že neohrozený ochranca slovenského národa sa bez ospravedlnenia opakovane nezúčastňoval na zasadnutiach výboru NR SR pre ľudské práva, národnosti a postavenie žien, ktoré vedie József Berényi. Ten napokon udrel do stola, naštudoval si príslušnú legislatívnu úpravu a pozbavil Slotu jednomesačného platu. Zlé jazyky tvrdia, že v Slotovie rodine je plač a nárek veliký, veď sváko Janko už bol prisľúbil nové Lamborghini ďalšiemu synovcovi v poradí, pretože chalanovi sa počas tvrdých dvoch mesiacov podarilo skončiť vysokú školu v Žiline a takej váženej rodine, ako sú Slotovci, sa predsa nepatrí chodiť na promócie s nejakou tenkou obáločkou, alebo nebodaj trápnou kytičkou. Slota mienil, Berényi menil...

Dajme však bokom iróniu a hodnoťme udalosti podľa ich skutočného významu! Nedotknuteľný vodca strany, jeden z garantov stability národno-socialistickej vlády stratil svoje panenstvo ohľadom disciplinárnych trestov. Nezopakoval sa obvyklý scenár, tentoraz nebol postihovaný výčapník, ktorý v čase zasadnutia práve nalieval Slotovi pálenku, ani osoba, ktorú riadne posilnený alkoholom bez okolkov poslal do materinej onej a na háčik sa nezavesil ani iný poctivý občan tejto republiky, ale za golier bol chytený sám predseda. Čo je veľké slovo v krajine, ktorú od roku 2006 jej vládnuci činitelia usilovnou prácou, nehľadiac na čas a námahu, premenili na pelech vulgarizmu a arogancie.

Skôr než však začneme pukať šampanským, dodajme, že zďaleka nejde o to, že by junák Berényi svojím pomyselným šípom naplno zasiahol Achillovu pätu Jána Slotu. Ten nanajvýš vynechá jeden-dva lety na tom tajomnom lietadle, o ktorého pôvode, samozrejme, nebolo potrebné podať žiadnu hodnovernú informáciu žiadnemu kontrolnému orgánu parlamentu (veď vládnu koalíciu treba chrániť, ergo, Slotovi sa ani vlások na hlave nesmie skrivi). Väčšia ujma predsedovi národniarov zrejme nehrozí... Nuž a potom môže svojim krajanom porozprávať, ako úbohému Slovákovi postískal guľky jeden zákerný Maďar, zvýšiac o niečo svoje preferencie pred ďalšími voľbami. Bol to teda malý krôčik na ceste ku kompenzácii zdravého úsudku a normálneho rozumu na Slovensku, taký biedne malý, že takmer by sme povedali, že si s ním môžeme vytrieť zadnú časť tela. Ale že nás ten krôčik predsa len potešil, to znamená, že už naozaj veľmi túžime po niečom krajšom, niečom lepšom, niečom pravdivejšom a úprimnejšom v tejto malej krajine. A je naozaj jednoznačné, že Slotu by nemal potrestať len jeden politik, ale hlavne jeho voliči tým, že by ho v roku 2010 vystrnadili z parlamentu.


Tags: Ján Slota