Danko vyzýva Lipšica, aby odvolal Spišiaka

2012. January 23. - 14:24 | Belföld

Na odvolanie policajného prezidenta Jaroslava Spišiaka „v priamom prenose“ dnes ministra vnútra Daniela Lipšica (KDH) vyzval podpredseda SNS Andrej Danko.

Dôvodom má byť podľa Danka konflikt záujmov Spišiaka pri vyšetrovaní kauzy Gorila. Danko upozornil, že v spise Gorila sa spomína meno šéfa Slovnaftu Oszkár Világi, ktorý bol v minulosti Spišiakovým zamestnávateľom. „Ako môže byť prezident Policajného zboru, ktorý je finančne zaviazaný osobe ako je Világi, garancia toho, že Gorila bude vyšetrená?“ pýtal sa.

„Világi je patrón Spišiaka. Prečo si nepozrie nikto články, keď pán Világi hovoril, že je zaviazaný prezidentovi policajného zboru pánovi Spišiakovi. Prečo sa nikto nepýta, aký mal plat pán Spišiak v Slovnafte, koľko a aké odstupné dostal?“ pokračoval Danko a Lipšicovi poradil aj termín, kedy by mal Spišiaka odvolať – v utorok počas tlačovej besedy o hodnotení činnosti policajného zboru za ostatný rok. Takto podľa Danka Lipšic dokáže, že mu ide o spravodlivosť a nielen o zničenie predsedu SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu a následné vytvorenie politickej strany s Ivetou Radičovou. Danko tiež Lipšica vyzval, aby vytvoril skutočne nezávislý tím ľudí, ktorí Gorilu vyšetria. „Padni komu padni,“ poznamenal.

Danko sa tradične pustil aj do kritiky Lipšicovho ministrovania. Vyčítal mu koncert českej speváčky Lucie Bílej, nákupy nových policajných Fabií s radarmi, uniforiem či pištolí. Všetky tieto kauzy sa podľa Danka Lipšic usiluje zakryť „megavyšetrovaním“ Gorily špeciálnym tímom. Vzápätí podotkol, že Lipšicove „špeciálnosti“, či už v súdnictve alebo na prokuratúre neviedli k zlepšeniu vo vymáhaní spravodlivosti, ale k jej „bastardizácii“.

SITA/para