DZURINDA:Figeľa upozornil,nech za ním nejde,keď bude vládnuť "Fiko"

2012. February 22. - 11:07 | Belföld

Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda upozornil šéfa KDH Jána Figeľa, aby za ním po parlamentných voľbách neprišiel s tým, že nám tu vládne „Fiko“ sám so sebou.

Dzurinda informoval o stretnutí a rozhovore s Figeľom v sobotu členov Ústrednej rady SDKÚ-DS vo Zvolene. Podľa informácií agentúry SITA na zasadnutí rady Dzurinda povedal, že konečne sa mu ozval Figeľ. Vraj po desiatich dňoch reagoval na SMS. Dzurindu sa mal pýtať, čo ho trápi.

Dzurinda podľa informácií SITA povedal Figeľovi, že nepozná jeho pohľad na to, ako ho chce Robert Fico použiť. Informoval ho zároveň, že SDKÚ-DS po voľbách so Smerom-SD nepôjde. Figeľa sa Dzurinda tiež podľa jeho slov na rade pýtal, či si je vedomý toho, keď sa on sám cez prieskumy verejnej mienky dezignoval ako líder pravice, že má z toho vyplývajúce povinnosti a že čaká ako s taktovkou začne nakladať.

Dzurinda sa tiež Figeľa pýtal, či ako predseda vlády, alebo parlamentu v koalícii so Smerom-SD bude hlasovať za zákony rušiace všetky reformné opatrenia, či bude s Ficom likvidovať druhý dôchodkový pilier a či bude s Ficom likvidovať rovnú daň.

sita/para