Ficovi verí najviac ľudí, je aj druhý najmenej dôveryhodný

2012. October 19. - 10:40 | Belföld

Premiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico je v prvej trojke dôveryhodných a zároveň aj najnedôveryhodnejších politikov na Slovensku.

Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý Agentúra MVK uskutočnila 5. až 11. októbra na vzorke 1 133 respondentov, ktorá bola reprezentatívna pre dospelú populáciu SR z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, regiónov a veľkostných kategórií sídiel.

Ako ďalej agentúru SITA informoval Pavel Haulík z Agentúry MVK, respondentom položili aj otázku na dôveru k politikom. Každý respondent mohol na otázku: "Ktorých politikov považujete za serióznych, takých, ktorým možno veriť?" uviesť tri mená. V prvej trojke najviac dôveryhodných respondentov sa umiestnili líder Smeru-SD a predseda vlády Robert Fico, ktorého na prvé miesto v dôveryhodnosti dalo 36,5 % respondentov. Minister vnútra a podpredseda Smeru-SD Robert Kaliňák s 20,5-percentnou dôverou skončil u opýtaných na druhom mieste a na treťom sa umiestnil predseda Mostu-Híd Béla Bugár s dôverou 18,6 percenta.

Agentúru MVK zaujímali aj odpovede na otázku: "Ktorí politici spôsobujú vážne problémy a najviac kazia úroveň politiky u nás?". Opäť mohol každý respondent uviesť tri mená. Predsedu strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richarda Sulíka menovalo najviac respondentov, a to 29,3 percenta, predsedu Smeru-SD Roberta Fica 23,7 percenta a lídra KDH Jána Figeľa 22,0-percenta respondetov.

SITA

Tags: Fico