Zákaz predaja všetkých výrobkov Likérky Drak

2012. October 23. - 12:33 | Belföld

Výrobky s označením Likérka Drak, s.r.o., Česká republika, distribuované po 1. januári 2012 sa oddnes nesmú objaviť na pultoch slovenských obchodov.

Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR totiž dnes vydala na základe hlásenia v rýchlom výstražnom systéme pre potraviny, zákaz ich umiestňovania na trh. Ako ďalej informuje ŠVPS, Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) ČR vo výrobku s názvom "Originál vodka jemná" zistila prítomnosť škodlivého metanolu. Podozrenie na výskyt tejto jedovatej látky má SZPI aj v prípade ďalších liehovín od českého producenta.

Všetky výrobky už prikázala SZPI stiahnuť k výrobcovi a toto preventívne opatrenie odôvodňuje záujmom o ochranou zdravia spotrebiteľov. Nájdené liehoviny s obsahom metanolu totiž podľa údajov ŠVPS nemali označenú výrobnú dávku. Inšpektori regionálnych veterinárnych a potravinových správ (RVPS) SR momentálne kontrolujú sťahovanie všetkých liehovín s označením Likérka Drak do centrálnych skladov a k slovenským distribútorom. "Zástupcovia Likérky Drak sú vypočúvaní políciou. Zástupcovia Verdana (distribučná firma Likérky Drak, pozn. red.) sú hľadaní políciou a pokračuje vyšetrovanie," uvádza na svojej internetovej stránke ŠVPS.

SITA

Tags: alkohol