Kollár oznámil kandidatúru na predsedu SaS

2012. December 6. - 11:23 | Belföld

Poslanec NR SR Jozef Kollár bude kandidovať na post predsedu strany Sloboda a Solidarita (SaS).

Oznámil to dnes na tlačovej besede s tým, že ku kandidatúre ho vyzvalo viacero členov. „Potenciál našej strany je podstatne väčší, ako to odrážajú posledné stagnujúce preferencie. Expertný potenciál, program a hodnoty, nedostatočne využívame a nedostatočne sa to odzrkadľuje v preferenciách,“ povedal Kollár. Jeho cieľom je priviesť stranu v budúcich voľbách k dvojcifernému výsledku. „Bez zmeny lídra by bolo dosiahnutie takého výsledku utópiou,“ vyhlásil. Podľa neho je totiž každá strana personifikovaná cez svojho lídra. Pripomenul, že Richard Sulík oznámil, že nebude na predsedu strany kandidovať v roku 2017. „To už môže byť neskoro,“ konštatoval.

Nesocialistický volič očakáva podľa Kollára zmenu a novú alternatívu. S ňou však nemôžu prichádzať staré štruktúry, ktoré v politike pôsobia od roku 1989, alebo tí, čo spochybnili svoje pôsobenie za niekoľko mesiacov. „Chcem ponúknuť riešenia, ktoré vyvedú Slovensko z hospodárskej a morálnej krízy. Potrebujeme osloviť širšie spektrum voličov. Liberálni voliči sú v elektoráte takmer všetkých parlamentných strán. Týchto chcem osloviť a spojiť ich pod značkou SaS,“ zdôraznil.

Podľa Kollára, ktorý je zakladajúci člen SaS, na porážku hegemónie Smeru-SD nebude stačiť len prázdnota Smeru-SD a ani jeho neschopnosť vyviesť Slovensko z krízy. „Kľúčové bude, aby opozičné strany ukázali, že vedia spravovať krajinu a vedia Slovensko vyviesť z hospodárskej krízy. Niektoré opozičné strany prekročili svoj rubikon. U SaS existuje šanca, aby sme zložili reparát pred voličmi. Naši voliči sú právom sklamaní z výsledkov parlamentných volieb,“ povedal Kollár.

Kollár o rozhodnutí kandidovať ako prvého informoval predsedu strany Richarda Sulíka a listom približne 300 členov. SaS má podľa Kollára dobré hodnoty a dobrý program. „Najlepšími aktívami strany sú naši ľudia. Nielen ministri, ale najmä ľudia v regiónoch. Potrebujeme nájsť spôsob ako dobrý program budeme presadzovať,“ dodal.

Súčasný predseda liberálov Richard Sulík chce zostať šéfom strany aj po marcových straníckych voľbách.

SITA

Tags: SaS, Kollár