Na cirkusoch opozície sa premiér nebude zúčastňovať

2013. January 10. - 14:29 | Belföld

Ak pán prezident avizuje, že chce vystúpiť v Národnej rade, tak sa potom pýtam, načo je ten cirkus s mimoriadnou schôdzou národnej rady, uviedol dnes v Poprade k súčasnému dianiu v parlamente premiér Robert Fico.

Podľa premiéra by politika mala byť aj o súťažení v nápadoch. Za osem mesiacov v roku 2012 podľa neho súčasná opozícia neprišla s ničím. „Jedinou ich náplňou a obsahom politiky je robiť zle, nič iné nevedia, len robiť zle,“ uviedol Fico.

Premiér považuje za veľmi nebezpečné pre Slovensko, keď prvé dni v roku, keď si pripomíname 20. výročie vzniku republiky, sú spojené s nezmyselným pokusom politických dobrodruhov podať obžalobu na prezidenta Slovenskej republiky. „Preto nevidím žiadny dôvod na schôdzu národnej rady, pretože by liali kýble špiny, nič iné by to nebolo,“ uviedol.

Premiér vyzval všetkých, aby mali úctu k tomuto štátu a aspoň trochu úcty k najvýznamnejším funkciám v tomto štáte. „Ja nehovorím o Ivanovi Gašparovičovi, hovorím o funkcii prezidenta Slovenskej republiky. Čo ten prezident ukradol päť miliárd dolárov alebo eur alebo niekoho zavraždil“ pýtal sa Fico. Podľa premiéra prezident podľa nálezu Ústavného súdu SR využil svoje právo a nevymenoval straníckeho kandidáta, ktorého si vtedajšia koaličná rada vybrala. Zároveň všetkých vyzval, aby boli aspoň trochu normálni. „Trochu normálnosti. Po ničom inom nevolám a my sa nebudeme na týchto cirkusoch zúčastňovať,“ povedal Fico.

SITA

Tags: Fico