Medzi zranenými v Prahe zrejme nie sú Slováci

2013. April 29. - 12:52 | Belföld

Medzi ľuďmi, ktorých sa dnes po silnom výbuchu v Prahe podarilo evakuovať z budovy, nie sú podľa informácií nášho pražského zastupiteľského úradu Slováci.

"A žiadna z osôb nie je v ohrození života, o zranených sa postarali pražské nemocnice. V troskách budovy však môže byť ešte niekoľko osôb," povedal agentúre SITA riaditeľ tlačového odboru rezortu diplomacie Peter Susko.

Silný výbuch, ktorý vážne poškodil obytný dom v historickom centre Prahy, zranil najmenej 20 ľudí, uviedli záchranári a dodali, že niekoľko ľudí je pravdepodobne zasypaných pod troskami poškodeného domu. Oblasť, ktorú navštevujú turisti, polícia ohradila a evakuovala obyvateľov niekoľkých okolitých domov, povedal hovorca pražskej polície Tomáš Hulán pre českú televíziu. "Ošetrili sme 20 zranených osôb a snažíme sa zistiť, či sú v troskách ďalšie osoby," povedala hovorkyňa pražských záchranárov Jiřina Ernestová pre agentúru AFP. "Najpravdepodobnejšou príčinou bol výbuch plynu. Explózia bola silná a rozbila okná domov vo viacerých uliciach," povedal Hulán. Mnohí ľudia tvrdia, že pred výbuchom cítili na ulici plyn.

SITA

Tags: vybuch, plyn