Počet kolapsov ubúda, množia sa úrazy z letných aktivít

2013. June 21. - 19:57 | Belföld

Centrálne príjmy Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) naďalej zažívajú v dôsledku horúčav nápor pacientov. Dnes síce skolabovalo menej ľudí ako v predošlé dni, ale pribúdajú pacienti so zhoršenými chronickými ochoreniami, opití ľudia a zranení z typických letných aktivít.

Ako informovala agentúru SITA hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská, medzi skolabovanými ľuďmi sa čoraz častejšie začínajú objavovať osoby pod vplyvom alkoholu. Centrálne príjmy hlásia aj nárast úrazov z letných aktivít, dominujú zlomeniny.

"Dnes do 15:00 evidujeme 20 kolapsových stavov z priameho pobytu na slnku, v prehriatom priestore a z nedostatku tekutín, čo je porovnateľný údaj s utorkom 18. júna. Vo štvrtok za rovnaký čas skolabovalo až 35 ľudí, čo bolo doterajšie maximum tejto sezóny. Zaznamenali sme aj prvý prípad vážneho zranenia chrbtice a hlavy zo skoku do bazéna," dodala Stano Maťašovská. Horúčavy naďalej komplikujú zdravotný stav chronicky chorým ľuďom. Najhoršie znášajú horúčavy pacienti s kardiologickými, neurologickými, dýchacími a psychickými ochoreniami. Počet pacientov dovezených rýchlou zdravotnou pomocou stúpol takmer o polovicu oproti priemeru.

SITA

Tags: horucava, kolaps