Kaliňák: Jozef Drag nikdy nebol v Policajnom zbore SR

2013. October 22. - 13:43 | Belföld

Jozef Drag nikdy podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka nebol v Policajnom zbore SR. Ako povedal Kaliňák dnes novinárom, v médiách boli publikované nezmysly a vymyslené veci. V súvislosti s Dragovymi tvrdeniami podľa neho je podaná séria trestných oznámení. „Pravdivé je, že je stíhaný za organizovanú kriminalitu,“ povedal.

Kaliňák: Jozef Drag nikdy nebol v Policajnom zbore SR

Opozícia žiada zvolať mimoriadne rokovanie parlamentného brannobezpečnostného výboru, pretože polícia prijala do svojich radov šesťnásobného recidivistu a mafiána. Ako povedal dnes pred novinármi podpredseda SaS Ľubomír Galko, ak sa to potvrdí, Robert Kaliňák by sa mal pratať z ministerstva vnútra. Galko s opozičnými kolegami žiada predvolať na výbor ministra, prezidenta policajného zboru Tibora Gašpara, šéfa inšpekcie ministerstva vnútra Ivana Ševčíka a tiež ministrovho poradcu Ľubomíra Minicha. Predseda výboru Jaroslav Baška je povinný rokovanie výboru na žiadosť tretiny jeho členov zvolať do siedmich dní.

Drag bol obžalovaný v kauze bytovej mafie a vo väzbe strávil viac ako tri roky. Tvrdil, že je policajný agent. Obvinil z korupcie Gašpara i Minicha.

SITA