Prípad rektora policajnej akadémie Václava K. smeruje na súd

2013. December 5. - 09:26 | Belföld

Bývalý rektor Akadémie Policajného zboru v Bratislave Václav K. pôjde pred súd. Obvinený je z prijatia 5000-eurového úplatku. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na neho 4. decembra podal obžalobu. TASR to dnes potvrdila hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Prípad rektora policajnej akadémie Václava K. smeruje na súd

"Spáchania skutku sa mal dopustiť tak, že ako nadriadený mal dať príkaz zamestnancovi školy, aby v prijímacom konaní uprednostnil najmenej 29 uchádzačov o prijatie na Akadémiu Policajného zboru, pričom mal za prijatie najmenej dvoch uchádzačov prijať úplatok vo výške 5000 eur," uviedla Tökölyová. Obžaloba je podľa nej podaná pre pokračovací zločin prijímania úplatku a prečin zneužívania právomoci verejného činiteľa v štádiu pokusu. S obvineným Václavom K. sa TASR spojiť nepodarilo.

Bývalého rektora prepustili po úplatkárskej kauze aj z Policajného zboru. Akadémiu v súčasnosti vedie poverený rektor Štefan Kočan. Kandidátkou ministra vnútra Roberta Kaliňáka na novú rektorku je odborníčka na trestné právo Lucia Kurilovská. Podľa informácii z ministerstva vnútra však návrh na jej vymenovanie zatiaľ prezidentovi neposlal.

tasr

Tags: policia, súdy